Meteen naar de inhoud

Omvormers

Het kiezen van de juiste omvormer bij uw installatie is enorm belangrijk voor het uiteindelijke resultaat. 321Solar helpt u bij het maken van de juiste keuze. 321Solar werkt enkel samen met A-Merk omvormers zodat het zeker goed zit met de kwaliteit.

Growatt omvormers zijn één van de meest verkochte omvormers wereldwijd. En dat is niet zonder reden! Met meer dan 10 jaar ervaring in de Nederlandse markt, heeft Growatt bewezen dat haar omvormers erg betrouwbaar en duurzaam zijn. Daarbij hebben de omvormers ook nog eens een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Growatt staat bekend om hun uitstekende string omvormers. Een string omvormer is het meest bekende type omvormer en wordt meestal in uw woning opgehangen (meestal op zolder). De zonnepanelen worden in serie aan de omvormer gekoppeld waarna deze de opgewekte zonnestroom omzet in bruikbare wisselstroom. In de meeste gevallen is een string omvormer uitstekend geschikt voor uw dak en dankzij de bewezen technologie en relatief lage aanschafkosten is dit nog steeds een veel gekozen product.

Enphase werd opgericht in 2006 en heeft de zonne-energiesector getransformeerd met revolutionaire micro-omvormertechnologie die zonlicht in een veilige, veerkrachtige en schaalbare energiebron omzet om ons leven van energie te voorzien. Vandaag zijn intelligente micro-omvormers van Enphase compatibel met zo goed als alle zonnepanelen op de markt. Het Amerikaanse bedrijf Enphase staat bekend om top kwaliteit micro omvormers. Door micro omvormers te installeren achter ieder zonnepaneel wordt het systeem parallel geschakeld, dit is vooral gunstig wanneer er bijvoorbeeld schaduw op het dak is of wanneer de zonnepanelen verschillende oriëntaties hebben. Denk hierbij aan een oost-west opstelling of een dak met verschillende hellingshoeken. Een ander voordeel van micro omvormers is dat er geen omvormer meer in uw woning wordt opgehangen, ieder zonnepaneel wordt op het dak voorzien van een eigen micro omvormer.