Ga naar de inhoud
Home » Ontdek de potentiële gevaren van string-omvormers voor je zonne-energiesysteem

Ontdek de potentiële gevaren van string-omvormers voor je zonne-energiesysteem

Welkom bij 321solar! We zijn er om je bewust te maken van belangrijke aspecten van zonne-energie, en vandaag willen we het hebben over de potentiële gevaren van het gebruik van string-omvormers in je zonne-energiesysteem.

Hoewel string-omvormers al vele jaren worden gebruikt, zijn er enkele belangrijke punten om te overwegen voordat je een beslissing neemt voor je zonne-installatie.

1. Eén storing, impact op alles:

Een van de grootste nadelen van string-omvormers is dat ze alle zonnepanelen in een “string” verbinden en als één geheel behandelen. Als één paneel wordt belemmerd door schaduw, bladeren, vuil of technische problemen, kan dit leiden tot een dramatische daling van de energieopbrengst van de hele string. Dit kan resulteren in aanzienlijke verliezen en een verminderde efficiëntie van je zonne-energiesysteem.

2. Veiligheidsrisico’s:

String-omvormers werken met een hoge gelijkstroomspanning, wat een potentieel risico op elektrische branden met zich meebrengt. Bij onderhoud of reparaties moeten installateurs extra voorzichtig zijn om te voorkomen dat ze worden blootgesteld aan gevaarlijke spanningen. Bovendien kunnen DC-spanningen in de buurt van zonnepanelen schadelijk zijn voor mens en dier.

3. Beperkte monitoringmogelijkheden:

Met string-omvormers is het moeilijker om individuele paneelprestaties te monitoren. Omdat alle panelen in een string als één eenheid worden beschouwd, is het lastig om specifieke problemen te identificeren en te verhelpen. Dit kan de diagnose van eventuele prestatieproblemen bemoeilijken en kan leiden tot onopgemerkte verliezen in energieopbrengst.

4. Beperkte flexibiliteit:

Een ander nadeel van string-omvormers is hun beperkte flexibiliteit bij het uitbreiden of aanpassen van je zonne-energiesysteem. Als je in de toekomst panelen wilt toevoegen of een deel van je systeem wilt upgraden, kan dit een uitdaging zijn omdat de hele string moet worden aangepast of vervangen.

5. Levensduur en garantie:

De levensduur van string-omvormers is over het algemeen korter dan die van micro-omvormers. Dit kan betekenen dat je vaker kosten moet maken voor vervanging en onderhoud. Bovendien zijn de garanties op string-omvormers vaak beperkter, wat kan resulteren in minder gemoedsrust voor de lange termijn.

Bij 321solar zetten we veiligheid en prestaties voorop. Daarom raden we vaak micro-omvormers aan als een betrouwbaar alternatief voor string-omvormers. Micro-omvormers bieden individuele monitoring, verbeterde energieopbrengst, meer flexibiliteit en verhoogde veiligheid.

Voor meer informatie over welk omvormersysteem het beste past bij jouw specifieke situatie, staan onze experts klaar om je te adviseren en te begeleiden bij het nemen van de juiste beslissing voor een efficiënt en veilig zonne-energiesysteem.

Kies voor duurzaamheid, prestaties en gemoedsrust met micro-omvormers van 321solar! 🌞🔧

Contacteer ons voor een vrijblijvend adviesgesprek of bekijk onze andere informatieve artikelen over zonne-energie op onze website. Samen werken we aan een groenere en duurzamere toekomst! 🌿🏠

Bobby Kruissen

Bobby Kruissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *