Ga naar de inhoud
Home » Vereniging Eigen Huis vreest voor duurdere zonnepanelen na btw-verlaging

Vereniging Eigen Huis vreest voor duurdere zonnepanelen na btw-verlaging

Zonnepanelen worden misschien duurder wanneer het btw-tarief van 21 naar 0 procent gaat, op 1 januari 2023. Daarvoor vrezen Vereniging Eigen Huis (VEH) en branchevereniging Holland Solar, schrijft NU.nl.

Het kabinet wil de btw op zonnepanelen, nu nog 21 procent, in 2023 afschaffen voor particulieren. Als je op dit moment zonnepanelen aanschaft, kun je de btw terugkrijgen van de Belastingdienst. Je moet dan het bedrag wel eerst zelf ophoesten en vervolgens terugvragen. Met het nultarief wil het kabinet die drempel weghalen. 

‘Installateur is de laatste die btw betaalt’

Hoe werkt het btw-voordeel voor installateurs? Dat legt Wijnand van Hooff uit, directeur van belangenvereniging Holland Solar. ‘De maatregel klinkt sympathiek, maar heeft wel consequenties voor installateurs,’ zegt hij tegen NU.nl. ‘De installateur is nu de laatste die btw betaalt. Hij bestelt zijn spulletjes en moet daarover btw betalen. Dat kan de installateur terugvorderen, maar hij moet dit wel zien voor te financieren. Het duurt soms drie, vier maanden voordat-ie het geld terugkrijgt. Voor een installateur is dat best veel geld, en dat moet ergens vandaan komen. Het zou dus goed kunnen dat zonnepanelen duurder worden.’ 

Bobby Kruissen

Bobby Kruissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *